puur Fries Brood - boer - molenaar - bakker / Pyt - Cees - bakkerij van Esch
Het is zover, naast ons regionale Puur Gronings brood, hebben we ook Puur regionaal Fries brood!
Na bakken, proeven, voelen, ruiken, recept aanpassen en weer proeven, ruiken, voelen, nogmaals recept aanpassen enzovoort, is het dan zover.
Eerlijk Fries brood is 'geboren'...
Op de akkers van boer Pyt in Engwierum groeit het graan. (hoor je het al wuiven in de frisse wind?)
Het graan wordt gemalen tussen de molenstenen van de molen van Cees Notenboom.
Cees brengt dit zelf naar onze biobakkerij in Peize en dan mogen onze bakkers Cor, Albert en Hans er een (h)eerlijk Fries brood van bakken.
Op dit moment maken ze 3 soorten:
1. Fries meergranen (zie foto)
2. Fries volkoren (zie foto hieronder)
3. Friese tarwe bol (zie foto hieronder)
Dus kortom, een product wat weinig voedelkilometers maakt van de akker, via de molenaar en de bakker naar uw bord.
U weet wat U eet!
Eet Smakelijk, met een warme Bakkersgroet,
van de Biobakkers van Bakkerij van Esch.